Over ons

CHAMPAIGN CAVE 1752
PROVIDING NATURAL LUXURY SINCE ’21

Natuurlijke luxe

Één van de mooiste gebieden in Nederland is de Veluwe. Graag laten we u kennis maken, tijdens alles seizoenen, van de rijkdom die de Veluwe geeft!

In onze champaigncave verhuren we luxe dag arrangementen vanaf Veluwepark Reewold. Hier kunt u de hele dag genieten van een heerlijke fietstocht per mountainbike door de natuur. Met naar wens een ontbijt, lunch en of barbecue.

Genieten in de natuur met luxe is juist vooral ook ontspannen, zoals bijvoorbeeld na een fietstocht heerlijk gebruik maken van de jacuzzi. Heerlijk bijkomen met de geur van het bos en fluitende vogels is een geweldige ervaring.

De heerlijke fles bubbels ontvangt uiteraard van ons tijdens het champaigncave arrangement. 

In de champaigncave kunt u overdekt en droog voorzien van toilet, koelkast en Nespresso koffie extreem genieten van de rust die deze locatie biedt. Buiten zijn er ligbedden en tuinstoelen om van de Veluwse zon te kunnen genieten, te lezen of gewoon te ontspannen.

Veluwepark Reewold is een rustgebied met geen faciliteiten voor kinderen. Wilt u overnachten dan brengen we u graag in contact met de verhuurafdeling welke beschikbare accommodaties op het park aanbieden.

Het mountainbike assortiment bieden we aan in meerdere variaties. Met een gevulde rugtas de mooiste gebieden ontdekken en tegelijkertijd gezond en sportief bezig zijn. Corona proof! Wie wil dat nu niet..

Klik hier voor prijs en beschikbaarheid

Wifi is gratis beschikbaar.

We wensen u een fijn verblijf en hopelijk tot snel!

Koos van der Meij

CC 1752

Waar komt de naam vandaan?

In 1743 startte Moët & Chandon in Frankrijk met de productie van champagne. Na het succes kwam daarna als snel in wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje het maken van mousserende wijnen opgang. 

CAVA sinds 1752 (Spanje)

Bodegas Carrau is een wijnbedrijf met een lange historie. De familie Carrau is reeds in 1752 begonnen met het aanplanten van druiven in Catalonië in Spanje. Sinds die tijd was men ook al bezig met het maken van wijn. In 1930 verhuisde de familie naar Uruguay waar de kunst van het wijn maken werd voortgezet. In de omgeving van de hoofdstad Montevideo werden druiven aangeplant in de “Las Violetas” regio.

Nog steeds zijn hier enkele van de oudste Tannat stokken van het land te vinden. In 1976 werden er door Juan Carrau Pujol voor het eerst druivenstokken aangeplant in de Cerro Chapeu regio in het Noorden van Uruguay. Dit gebied bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid Afrika.

Het was echter vooral de even zeldzame als unieke bodemsoort in dit gebied die Juan Carrau Pujol zo aantrekkelijk vond. Deze rode zanderige bodem zorgt voor een lagere opbrengst per hectare en druiven met een intens karakter.

Damilano Brut sinds 1752 (Italië)

Het familiewijngoed Damilano wordt alom beschouwd als een ware protagonist van Barolo. Het huidige wijngoed dateert van 1935, maar hun wijngaarden op de heuvel Cannubi (de meest prestigieuze wijnheuvel binnen de commune Barolo) stammen al uit 1752. De geschiedenis van dit historische familiebedrijf begon in 1890 toen Giuseppe Borgogno – de overgrootvader van de huidige eigenaren – de druiven van zijn wijngaarden zelf begon te vinifiëren, in plaats van door te verkopen aan andere producenten. Samen met zijn schoonzoon, Giacomo Damilano, verzorgde hij de wijngaarden en de vinificatie van de wijnen.

In de jaren die volgden groeide het familiebedrijf uit tot een succesvol wijngoed en in 1997 namen de kleinkinderen van Giacomo de leiding over. Alhoewel er altijd al meer dan goede wijnen werden gemaakt, heeft de slagkracht en energie van deze 4e generatie – bestaande uit Paolo, Mario en Guido Damilano – ervoor gezorgd dat de kwaliteit tot grote hoogte steeg. Een constante stroom van innovaties heeft geleid tot internationaal hooggewaardeerde Barolo’s met een majestueuze elegantie.

Champagne 1752 (Frankrijk)

Over CC 1752

Één van de mooiste gebieden in Nederland is de Veluwe. Graag laten we u kennis maken, tijdens alles seizoenen, van de rijkdom die de Veluwe geeft!

In onze champaigncave verhuren we luxe dag arrangementen vanaf Veluwepark Reewold. Hier kunt u de hele dag genieten van een heerlijke fietstocht per mountainbike door de natuur. Met naar wens een ontbijt, lunch en of barbecue.

 

Nieuwsbrief

Sign up to receive email for the latest information.

Search